Kuoro jumalanpalveluksessa gradu

Timo Ala-Vainion käytännön teologian pro gradu -tutkielma ”Kuoro jumalanpalveluksessa – musiikkilahjan käyttäjä vai hengellinen rakentaja”. Lue gradu [pdf-tiedosto 1.2mt]

– –

Muutama sana sinulle, joka luet graduani…

Tein kuorokyselyn syksyllä 2008. Kysely oli suunnattu helluntaiseurakuntien musiikkihenkilöille (lähinnä kuoronjohtajille) sekä seurakuntien työntekijöille (lähinnä pastoreille). Vaikka kyselystä on kulunut sen julkaisuhetkellä ”jo” kaksi vuotta, toivon, että löydät tekstistä ja tuloksista ne asiat, jotka palvelevat seurakuntaasi sekä kuoroasi tänään ja myös tulevina vuosina.

Toivon myös, että et lue graduani liian vakavasti. Tämä tutkimus on kuitenkin vain suhteellisen kokemattoman tutkijan pintaraapaisu suuresta ja monimuotoisesta aiheesta. Voi olla, että löydät gradustani tutkimustuloksen, joka ei sovellu ollenkaan teidän kuoroonne tai seurakuntaanne. Voi olla, että löydät gradustani tekstiä, joka nostaa myös tunteita pintaan. SIKSI – Jos tutkimukseni synnyttää keskustelua, toivon nöyrästi, että se olisi rakentavaa ja että sen seurauksena meidän kaikkien intomme palvella Vapahtajaamme ja Herraamme kasvaisi.

Voit lukea tekstin myös pikaversiona siten, että ensin luet tekstin alussa olevan TIIVISTELMÄN ja JOHDANNON sekä tekstin lopusta TUTKIMUSTULOSTEN YHTEENVEDON.

Ystävällisesti, Timo Ala-Vainio

toimitus